Nerja Andalusien

Maro, Nerja, Andalusien, Costa Del Sol, alldeles nära gränsen till Granada och Costa Tropical, bjuder på mer än 300 soldagar per år och ligger i en subtropiskt klimatzon som är unik för Europa.

Vårt hus, El Escondite - The Hideaway, har en egen historia eftersom det är byggt i Mudéjar stil av José Luis Barbero de Miguel som var en av dom som hittade grottorna i Nerja 1959. Cueva de Nerja är Europas största grottor och dess område med park och entré ligger endast några minuters gång från huset. Några meter från bostaden startar naturreservatet med flera alternativa vandringsleder upp i bergen. Efter en tjugo minuters promenad åt andra hållet är du nere på Playa de Maro, eller om du har bil så kommer du till många stränder inom tio minuter. Maro är vår charmiga lilla by, som är en del av Nerja kommun, och ligger strax nedanför oss med restauranger och tapas bar. Nerja, några minuter med bil, med sina hundratals restauranger, barer och sköna tapas ställen, butiker, stränder och genuint spansk gatuliv med grönsaksförsäljning från privata entrédörren och mycket mer, är upplevelser som du säkert kommer att njuta av.

Nerja är en liten charmig stad med ca tjugotusen bofasta, skolor, restauranger och barer, idrottsanläggningar, simhall, två polisstationer, butiker och charmiga gator. Vi nås lättast från Malaga flygplats med egen hyrbil eller taxi, vilket tar ca 45-60 minuter. Bussen tar lite längre tid och stannar i Nerja centrum.

Vanligtvis från mitten av november till mars, kan man på en dryg timme ta sig till Sierra Nevada snötäckta backar och åka skidor eller bara njuta av det fantastiska vinterlandskapet, för att åter vara i Nerja på eftermiddagen eller kvällen, ta en tapas på någon uteservering eller kanske äta en middag i solnedgången på terrassen eller på någon av de många restaurangerna.