Om oss

Det här är vi - Elisabeth och Johan - från Stockholm. Vi förverkligade en gemensamma dröm om ett boende i värmen och solen på en ort med vänliga och positiva människor i en charmig spansk småstad och en underbar natur.

Nerja - en levande småstad året runt - med Costa Tropical några minuter utanför dörren, Sierra Nevada drygt en timme från oss och underbara Malaga 45 minuter bort, bidrog starkt till vårt val. Vi bestämde oss för att köpa ett litet boende här i Nerja. När vi sedan snubblade på detta underbara hus med milsvid utsikt över det förförande medelhavet och bergsmassiven precis ovanför oss i Maro, en liten by i utkanten av Nerja, och dessa spektakulära solnedgångar, gick allt väldigt snabbt. Flyttlasset gick 3 månader senare. Att vi fick möjligheten att köpa just den här fastigheten, som hade så mycket potential, kändes nästan overkligt!

Maros fina badstrand Playa de Maro med gångavstånd från oss, och strand efter strand efter strand - både västerut och österut mot Costa Tropical - når man med bil inom 10 minuter. Allt från Burriana beach med massor av restauranger och shopping till gränsen vid Granada där badvikarna ligger som ett pärlband - där vattnet är kristallklart lugna dagar, och fridlyst.
Vårt spanska hem ligger ett stenkast från en fantastisk nationalpark (Sierras de Tejada, Almijara y Alhama) som sträcker sig upp i bergsmassiven, där man kan vandra i timmar. Overkliga Cueva de Nerja som är Europas största grottsystem, ligger med sin park, botaniska trädgård och entré bara några minuter från vårt spanska hem. En intressant och spännande historia är att en av pojkarna som upptäckte grottorna 1959 (José Louise Barbero de Miguel ) lät bygga detta fantastiska hus i Mudéjar stil (Morisk/Sydeuroperisk känsla) då han själv var mycket fascinerad av Alhambra och Marrakesh. Vi har varsamt renoverat och moderniserat för att bevara det genuina, charmiga i denna arkitektur. Vi har ¨lyssnat¨ på huset och dess historia och inrett med ting vi köpt från Marocko och lokala marknader, samtidigt som smugit in antikviteter från Sverige och modern design och världens skönaste svenska sängar. Efter en god natts sömn blir allt så mycket roligare, och om man vill ha frukost, blir den ännu godare.

Jag, Elisabeth, har haft mina arbetsdagar i luften under 34 år som steward på SAS, med ansvar för mat och dryck ombord. Alla dessa resor världen runt gav mig oerhört mycket möjligheter och inspiration till matlagning och inredning vilket jag haft och har så mycket glädje av.

Johan heter Stengård i efternamn och är saxofonist och även musikproducent och kapellmästare. När Johan är hemma i Maro och det finns intresse så bjuder Johan ibland på en intim konsert i vardagsrummet.

Vi har här skapat ett gästhem i vårt hem delar av året - och vi vill att du ska känna dig som hemma här hos oss i södra Andalusien, njuta av Spanien när det är som bäst oavsett vad du vill fylla dagarna med. Vandra, cykla, köra motorcykel, snorkla, paddla under vattenfallet precis nedanför oss, åka på utflykter, rida, sola och bada, shoppa, segla, besöka några av Nerjas alla restauranger och tapasbarer, ta bussen till Malaga (busshållplatsen är nån minut ifrån oss), spela paddel, golfa, åka skidor eller bara vara, sparka av dig skorna, vila med en bok på någon av våra terasser, doppa dig i våran cocktail pool, lyssna på skön musik och njuta av dagen…att vara här är ett behagligt sätt att njuta av livet.

Namnet El Escondite Spain / The Hideaway Spain, alltså gömstället, har sin grund i att Cuevas de Nerja har i tiotusentals år varit gömställe för olika grupper människor.

(Man kan verkligen vara inkognito om man vill, när man besöker oss. Samtidigt är det en viss humor när byggnaden är den enda i Maro som är röd/terrakotta färgad, stor, upplyst på natten och verkligen syns.)